latinica  ћирилица
11/06/2021 |  07:20 | Autor: SRNA

Smanjena vidljivost na pojedinim dionicama

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog jutarnje magle smanjena je vidljivost na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova na mjestu ukrštanja dionice magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja, na dionici magistralnog pravca Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/ i na pravcu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale u tunelu "Kalovita Brda", na pravcu Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/, na dionici magistralng puta Rudanka-Doboj na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar", kao i na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik.

Režim saobraćaja izmijenjen je i zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, kao i na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granica sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Od 8.00 do 15.00 časova radnim danima zbog deminerskih radova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji, kao i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici regionalnog pravca Stari Majdan-Lamovita zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na putevima Tedin Han-entitetska granica /Križ/ i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta Јezero-Šipovo na snazi su povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča 1-Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica /Karuše/, kao na dionici Crkvina-Modriča jedan.

Vangabaritni teret će biti prevožen pravcem granični prelaz Šamac-Modriča-međuentitetska linija Karuše /do 12. juna/, granični prelaz Rača-Brčko-Doboj-Banjaluka /do 15. juna/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-međuentitetska linija Karuše /do 15. juna/, međuentitetska linija Јezero jedan-Mrkonjić Grad-međuentitetska linija Velečevo /do 20. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 30. juna/ i međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod /do 13. jula/.

U FBiH na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija usporeno, preticajnom trakom zbog radova na mostu.

Na putu Tuzla-Kalesija /dionica Simin Han-Caparde/ zbog radova u tunelu "Čaklovići" saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Do kraja meseca trajaće radovi u tunelu "Crnaja" na dionici Konjic-Јablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima obustavlja.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan"pi-si-ar" test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.