latinica  ћирилица
11/06/2021 |  14:51 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Poraz Srbije od Јapana (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom od domaćina minimalnim rezultatom (1:0) završila je turneju po Јapanu.
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto: FSS) -
Fudbalska reprezentacija Srbije (Foto: FSS)

"Orlovi" su u Kobeu doživjeli neuspjeh čime su završili nastup u "zemlji izlazećeg sunca", pošto su prethodno remizirali sa Јamajkom 1:1.

Selektor Dragan Stojković pretrpio je prvi poraz u petoj utakmici otkad je sjeo na klupu srpskog tima jer je u kvalifikacijama za Mundijal upisao dva trijumfa i jedan neriješen rezultat.

Srbija je bila poprilično bezopasna u Kobeu, gdje je svojevrsni domaćin bio legendarni Andres Inijesta, koji nastupa za tamošnji Visel.

Piksi je ponovo "miješao", dao šansu mladim igračima i onima koji su pozvani da se pokažu, ali osim dobrog perioda u finišu prvog poluvremena, nije bilo previše kvalitetnog sadržaja.

Tada su šanse imali Dejan Јoveljić, čiji je šut sa distance završio pored gola, a onda i najbolji strijelac Linglong Superlige Srbije Milan Makarić. Njega je lijepo proigrao Nemanja Maksimović, srpski centarfor pokušao lijevom nogom i to učinio veoma loše.

Selektor Stojković je negodovao zbog neuspješnog udarca, da bi i u nastavku meča nastavio sa izmjenama.

Odlučujući detalj susreta dogodio se na startu drugog poluvremena - uigrana akcija iz kornera, Taniguči je glavom prebacio loptu na drugu stativu, tamo je Marko Petković bio loše postavljen, što koristi Ito i trese mrežu gola Predraga Rajkovića.

Pokušavali su "orlovi" do kraja, nisu uspjeli, a malo je nedostajalo da poraz bude ubjedljiviji, pošto su Јapanci imali nekoliko izglednih šansi.