latinica  ћирилица
12/06/2021 |  09:59 ⇒ 10:00 | Autor: SRNA

Putin: Etiketiranje normalno za američku političku kulturu

Američki predsjednik DŽozef Bajden je karijerni političar i postoji nada da neće biti nikakvih impulsivnih poteza sa njegove strane, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.
Vladimir Putin (@KremlinRussia) - Foto: Twitter
Vladimir Putin (@KremlinRussia)Foto: Twitter

Ruski lider je napomenuo da se Bajden "radikalno razlikuje od Trampa, jer je predsjednik Bajden karijerni političar"".

- On je praktično cijelo svoje punoljetstvo proveo u politici. To je druga vrsta osobe i velika mi je nada da, iako postoje i prednosti i mane, neće biti nikakvih impulsivnih poteza od strane aktuelnog predsjednika SAD - rekao je Putin u intervjuu za kanal En-Bi-Si.

Putin smatra da je bivši američki predsjednik Donald Tramp izvanredna, sjajna i talentovana ličnost, inače ne bi postao predsjednik SAD.

- Može da vam se sviđa ili ne. Pa iako nije pripadao američkom establišmentu, ranije nije bio dio velike politike, nekima se to sviđa, nekima se ne sviđa, ali to je činjenica - rekao je Putin.

Ruski predsjednik rekao je da ga ne brinu Bajdenove skandalozne primjedbe na njegov račun jer se uvijek rukovodio interesima ruskog naroda i ruske države.

Putin je dodao da je tokom svog mandata navikao na napade iz svih uglova i sa svih vrsta područja pod svim vrstama izgovora, razloga i različitog kalibra i žestine i naglasio da ga ništa od toga ne iznenađuje.

Bajden je u martu u intervjuu za mrežu Ej-Bi-Si rekao je da će Moskva morati da "plati cijenu" za svoje navodno miješanje u američke izbore i da je Putin "ubica".

Putin smatra da je korišćenje takvih etiketa postalo normalno za američku političku kulturu, vjerovatno pod holivudskim uticajem, ali to u Rusiji ne izgleda normalno.

- Ne želim da zvučim nepristojno, ali to me podsjeća na loše varenje, verbalne probavne smetnje - rekao je ruski lider reagujući na voditeljevo nabrajanje osoba za čiju smrt brojni zapadni mediji pokušavaju da okrive Rusiju.

On je rekao da su to ljudi koji su zaista ubijeni u različito vrijeme i iz različitih razloga od ruku različitih ljudi.

Kompletna verzija intervjua biće emitovana u ponedjeljak, 14. juna.