latinica  ћирилица
12/06/2021 |  15:44 | Autor: SRNA

Kalabuhov: Rusija je imala i imaće vodeću ulogu u modernom svijetu

Rusija je imala i ima vodeću ulogu u modernom svijetu i ulaže napore u zajedničko savladavanje teških izazova savremenosti u stvaranju jednakog i nedjeljivog bezbjednosnog sistema za sve, istakao je ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov u obraćanju povodom državnog praznika - Dana Rusije.
Igor Kalabuhov - Foto: RTRS
Igor KalabuhovFoto: RTRS

- Od srca čestitam državni praznik - Dan Rusije! Ujedinjeni narodi naše domovine, zahvaljujući vojnom podvigu i velikom trudu, stvorili su veliku zemlju s jedinstvenim nasljeđem - istakao je Kalabuhov.

On je naveo da se Rusija kao država garant Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa ravnopravnosti konstitutivnih naroda i entiteta BiH s širokim ovlaštenjima.

- Polazimo od toga da će koraci koje preduzimamo služiti za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje između Rusije i BiH, promociju trgovinske i ekonomske interakcije i produbljivanje kulturnih i humanitarnih veza. Računamo na najaktivnije učešće naših sunarodnika u BiH, svih građana koji iskreno nastoje dati svoj značajni doprinos ovom uzvišenom radu - istakao je ruski diplomata.

On je naglasio da na ovaj značajni dan želi svima prosperitet, sreću, blagostanje i dobro zdravlje, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ambasade Rusije u BiH.