latinica  ћирилица
12/06/2021 |  15:46 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Brčko: Zdravko Čolić dobio mural (VIDEO)

Kao poklon za sedamdeseti rođendan, Zdravko Čolić je u Brčkom u ulici Skendera Kulenovića dobio mural na stambenoj zgradi. Ideja je to trideset trogodišnjeg Borislava Cvijetinovića, koji ne propušta nijedan Čolin koncert.
Mural Zdravka Čolića u Brčkom - Foto: RTRS
Mural Zdravka Čolića u BrčkomFoto: RTRS

U znak zahvalnosti, zbog pjesama, energije, kulture ponašanja i svega što Zdravko Čolić, kao umjetnik pruža već pet decenija, Borislav Cvijetinović iz Brčkog, zvani Boro poštar, došao je na ideju da za rođendan ovom velikom umjetniku, kao poklon uradi mural.

- Cilj je bio da se oko njegovog rođendana to uradimo. Ali Milina iz Beograda, naš drugar nije mogao u tom terminu da se usagalasimo, da nađemo taj neki njegov termin, da to završimo, da to bude kako treba - kaže Cvijatinović.

Čolina najdraža pjesma Bori poštaru je Krasiva. Kaže 50 generacija je stasalo i kulturno se uzdizalo uz muzički opus Zdravka Čolića, pa tako i njegova.

- On je uzimao sve te autore, kao pjesnike, Јovana Јovanovića Zmaja, Јovana Dučića, te neke veličine, koje su bile u bivšoj Јugoslaviji, našoj doboroj Јugoslaviji, ali tako se sve izdešvalo, to su nova vremena, ali Čola ostaje Čola - kaže Boro.

Borinu ideju za mural, podržali su i njegovi drugari, koji su mu pomogli da sakupi novac, za oslikavanje. A pored njega i njegovih prijatelja, kaže da stiže i podrška iz grada Brčko.