latinica  ћирилица
12/06/2021 |  19:24 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Doboj: U septembru najkasnije početak izgradnje nove zgrade Gradske uprave (VIDEO)

Najkasnije u septembru, trebalo bi da počne rušenje starog objekta gradskog administrativnog centra u Doboju i početak izgradnje novog.
Nova zgrada Gradske uprave u Doboju - Foto: RTRS
Nova zgrada Gradske uprave u DobojuFoto: RTRS

Za oko tri godine, gradske i republičke institucije, trebalo bi da budu pod jednim krovom.
Projekat vrijedan 28 miliona maraka, u narednih deset godina, biće finansiran sredstvima grada.

U toku je izbor izvođača radova, a posao će biti dodijeljen firmi koja dostavi najpovoljniju ponudu i garanciju za kvalitet radova. Imaće obavezu da u roku od tri godine završi izgradnju, a prvi radovi počeće čim se okončaju tenderske procedure. Biće to moderan i funkcionalan objekat .

Boris Јerinić gradonačelnik Doboja ističe da vjeruje da će to biti u ovoj godini, najkasnije do septembra mjeseca.

Pod krovom nove zgrade od 18.000 kvadrata, biće smještene gradske i republičke institucije. Građani bi tako imali sve usluge na jednom mjestu.

Zub vremena i poplave, ostavili su traga na sadašnjoj zgradi. Vidljivo je to od podruma do drugog sprata. U nekim kancelarijama uslovi za rad su na rubu podnošljivog.

Više od sedam decenija star objekat ne može da zadovolji potrebe građana niti administracije. Zbog toga su se u gradskoj upravi, umjesto za sanaciju, odučili na rušenje, što je izazvalo i kritike u javnosti.

Grad je kupio poslovne prostorije u užem dijelu Doboja u koje će za vrijeme gradnje nove zgrade gradske uprave, sve službe biti izmještene. Trenutno su smještene na deset lokacija i troškovi su ogromni, kažu nadležni. Njihovom prodajom biće finansiran dio izgradnje novog objekta, koji bi trebao da košta oko 28 miliona.