latinica  ћирилица
13/06/2021 |  08:12 ⇒ 09:24 | Autor: RTRS

Kolovozi mokri na većini putnih pravaca

Kolovozi su jutros mokri na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, magla na pojedinim dionicama smanjuje vidljivost, a vozačima se skreće pažnja na učestale sitnije odrone, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Izmjene su aktuelne u tunelu "Kalovita brda" na magistralnom putu na području Dervente, zatim Ljubogošta-Pale, u tunelu "Ugar" na magistralnom putu Crna Rijeka-Ugar, te Dobro Polje-Miljevina gdje je u toku sanacija klizišta.

Zbog radova se usporeno vozi na magistralnom putu na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke, na ukrštanju puteva Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, na magistralnim putnim pravcima Bijeljina-Ugljevik, Klašnice-Gornja Vijaka i od Modriče prema Doboju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta otežano se vozi na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen na toj dionici.

Otežan je saobraćaj na dionicama regionalnih puteva Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Јezero-Šipovo, Tedin Han-Križ, na granici Srpske i Federacije BiH /FBiH/, Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se dionicama Šamac-Modriča-Karuše, granični prelaz Rača-Brčko-Doboj-Banjaluka, Јezero-Mrkonjić Grad-Velečevo, Ledenice-Crkvina-Modriča-autoput-Aleksandrovac, Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, Banj Brdo-granični prelaz Rača i Stanić Rijeka-Karuše.

Vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH su u toku radovi na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća usporeno, preticajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Čaklovići /Tuzla-Kalesija/ saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Јablanica/, zbog čega se saobraća naizmjenično,jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Stolac-Hutovo /mjesto Cerovica/, Posušje-Tomislavgrad /naselje Čitluk/ i Banovići-Živinice.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a savjetuju vozačima da budu oprezni i vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.