latinica  ћирилица
13/06/2021 |  09:49 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Višković izdvojio 30.000 KM za kupovinu kuće porodici Obradović iz Modriče (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izdvojio je 30.000 KM za kupovinu nove kuće porodici Obradović iz Vranjaka kod Modriče, koja živi u veoma teškim uslovima.
Kuća za porodicu Obradović iz Modriče - Foto: RTRS
Kuća za porodicu Obradović iz ModričeFoto: RTRS

- Zahvalni smo predsjedniku Vlade i svim dobrim ljudima koji nam pomažu da nam se obezbijedi nova kuća - rekla je Rosa Obradović, koja u Vranjaku živi sa četvoro djece, od kojih je troje sa poteškoćama u razvoju.

Rosu i njenu djecu život nije nimalo mazio, a, zbog porodičnog nasilja, bili su se smješteni i u Sigurnu kuću u Modriči. Trenutno su nastanjeni u jednoj staroj, tuđoj kući u izolovanom zaseoku Vranjaka.

Višković je čuo za priču ove porodice, koju je u medijima pokrenula grupa humanitaraca, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, naveli su iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Obradoviće su ovih dana obišli predstavnici kabineta predsjednika Vlade i modričkog Centra za socijalni rad, zajedno sa humanitarcima koji su i pokrenuli ovu akciju.

Već duže vrijeme ovoj porodici pomažu modrički Centar za socijalni rad i humanitarac Dragutin Ignjatović, koji je i pokrenuo akciju da se Obradovićima kupi i opremi nova kuća kako bi se konačno skrasili, svoji na svome.

Zahvaljujući donaciji predsjednika Vlade i pomoći stanovnika Modriče i okoline, Obradovićima će biti kupljena nova kuća u blizini Modriče.