latinica  ћирилица
13/06/2021 |  12:50 ⇒ 12:54 | Autor: SRNA

PU Mrkonjić Grad: Obilježeno 29 godina od stradanja 20 mrkonjićkih policajaca

U Policijskoj upravi u Mrkonjić Gradu danas je služen parastos povodom 29 godina od stradanja 20 mrkonjićkih policajaca u Šebezima, nedaleko od sela Liskovica.
Mrkonjić Grad - parastos - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - parastosFoto: SRNA

Hrvatske paravojne formacije i muslimanske Zelene beretke iz Јajca su iz zasjede 13. juna 1992. godine u Šebezima kod Liskovice ubile 20 policajaca iz Mrkonjić Grada, dok se

Јedan od preživjelih policajaca Zoran Grahovac rekao je da je 13. jun težak dan za Mrkonjić Grad jer se tad desilo veliko zlo.

- Samo je jedan čovjek iz Јajca Јozo Lovrenović osuđen u Novom Travniku na 13 godina zatvora za ubistvo dvojice naših logoraša u stroju - naveo je Grahovac.

Načelnik ove uprave Milan Milekić rekao je novinarima da odaju počast kolegama koji su na današnji dan prije 29 godina za Republiku Srpsku i slobodu u kojoj se živi dali život.

- Neka im je vječna slava i hvala im, a njihovim porodicama neka je utjeha u činjenici da nisu zaboravljeni i da će vječno živjeti dok u nama živi sjećanje na njih - dodao je Milekić.

Poginulima su prislužene svijeće, te su položeni vijenci, a osim predstavnika Policijske uprave i porodica poginulih i nestalih policajaca, prisustvovali su i predstavnici opštine Mrkonjić Grad, Boračke organizacije i Udruženja logoraša.

U Policijskoj upravi organizovan je i prijem za porodice poginulih i nestalih pripradnika policije.