latinica  ћирилица
13/06/2021 |  14:33 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Pregled meča Đoković - Cicipas: Novak poslije velikog preokreta pokorio Pariz

Najbolji teniser planete Novak Đoković i Grk, Stefanos Cicipasi igraju u finalu Rolan Garosa.

Đoković 6 6 6 2 6  (3)

Cicipas 3 2 3 6 7 (2)

19.24 - Novak Đoković je šampion Rolan Garosa!!!!

19.15 - Preživio je još jedan servis gem Cicipas. Međutim, Đoković sada servira za titulu!

19.10 - Đoković je na gem od titule! Јoš jedan fantastičan servis gem, odigrao je Nole profesorski.

19.05 - Izvukao se Cicipas! Imao je Novak dvije vezane brejk lopte, ali Grk je pokazao da nema predaje. Sada Novak ponovo servira, još ga milimetri dijele od titule.

18.59 - Јoš jedan fantastičan gem Đokovića! Vodi 4:2 i sve smo bliži raspletu.

18.55 - Uzima Cicipas gem, ali Đoković je ponovo zaprijetio. Najvažnije da sada bude koncentrisan na svoj servis, jer ima brejk prednosti i sve je u njegovim rukama.

18.52 - Potvrdio je Đoković brejk bez izgubljenog poena! Јoš tri gema do velikog slavlja.

18.47 - Brejk Đokovića. Da li je konačno slomio Grka, i približio se svojoj 19. Gren slem tituli. Ukoliko potvrdi brejk Novaka više niko ne može zaustaviti.

18.40 - Težak gem, ali osvaja ga Đoković. 1:1 u petom setu, ide li Novak po novi brejk?

18.35 - Mogao je Đoković do brejka već na startu petog seta! Nažalost, Cicipas je ponovo servisima spasio svoj gem i ima prednost na početku odlučujućeg seta.

18.25 - Јoš jedan set za Đokovića, i ponovo smo na početku! Od 0:2 stigaoje Novak do 2:2 potvrdivši da je bez premca najboljiteniser planete. A, sada set za 19. Gren slem titulu, i drugu svoju u Parizu.

18.20 - Uspio je Stefanos da zadrži svoj sesrvis i ostane u četvrtom setu, ali sada Đoković servira za potpuni povratak u igru!

18.17 - Ekspresan gem Novaka! Јoš jedan i imamo izjednačenje u setovima. Novak se definitvno vratiop u igru, na terenu djeluje dosta svježije, iako je Grk 12 godina mlađi od Đokovića.

18.14 - Veoma brz gem Cicipasa, bez izgubljenog poena. Prekinuo je seriju Novaka, ali i dalje svjetski broj jedan ima veliku prednost idva brejka viška u četvrtom setu.

18.12 - Pleše Đoković po terenu! Јoš jedan gem bez izgubljenog poena. Cicipas sve nervozniji, nije mu jasno da je Novak tek sada počeo da igra, poslije tri časa igre.

18.08 - Јoš jedan brejk Đokovića za 3:0! Odličan gem, koji je trajao osam minuta, a Novak je iskoristio tek četvrtu brejk loptu, koja mu širom otvara vrata petog seta.

18.00  - Potvrdio je Đoković brejk! Odličan gem, tri vinera, čini se da u ovom trenutku Đopković se sve pita na terenu.

17.56 - Odmah brejk na startu! Novak nezadrživo grabi ka petom setu. Cicipas sve više loptice izbacuje van terena. Finale se igra gotovo tri sata, a kaoda tek sada treba da krene.

17.50 - Pauza između setova, a Grk je uzeo medicinski tajm aut. Sigurno da će odmor dobro doći i Novaku, da dodatno napuni baterije i krene u izjednačenje.

17.45 - Evo seta za Đokovića! Odličan set, nije dozvolio niti jednu brejk loptu, i sada je ponovo u igri. Ne bi bilo prvi put da se Novak vraća poslije 0:2. To je učinio i na ovogodišnjem Roland Garosu.

17.40 - Šteta, bio je Novak blizu novim brejk loptama, ali izvukao se Cicipas. A, sada servis za set i povratak u finale.

17.35 - Dobar gem Đokovića, korak bliže svom prvom setu. Vodi 5:2.

17.30 - Imao je Novak 15:30, ali izvukaose Cicipas. Ipak, Đoković i dalje ima brejk i servira za 5:2.

17.25 - Đoković potvrdio brejk. Odlična i sigurna igra, Grk pokazuje prve naznake nervoze.

17.22 - Brejk Đokovića! Konačno, tek četvrtu brejk loptu iskoristio je u maratonskom gemu, koji je trajao 10 minuta. Da li je ovo naznaka onog Novaka kojeg svi poznajemo. 

17.08 - Nema predaje! Đoković osvaja još jednom svoj gem, iako je bilo opasnih 15:30.

17.05 - Izjednačenje, iako je Novak uspio doći do dva poena, ali odlični servisi Cicipasa donose prednost u ovom meču.

17.02 - Više popravnog nema. Novakmora ubaciti nivo igre u brzinu više ako želi da se vrati. Početni gem dobar nagovještaj, prilično lako ga dobija.

16.56 - Otišao je još jedan set! Novak je daleko od igre što je pružio u polufinalu u duelu sa Nadalom, Cicipas je strpljiv čeka greške rivala, napada kada dobije nešto kraću loptu i zasluženo je na set od svog prvog Gren slem turnira.

16.51 - Јoš jedan brejk Cicipasa,i gotovo da u džepu ima i drugi set.

16.47 - Nažalost i Cicipas uzima gem bez izgubljenog poena. Ima 4:2 brejk prednosti i sve je bliže drugom setu.

16.43 - Odličan gem Đokovića. Bez izgubljenog poena vraća se ponovo u igru, ali i dalje ima brejk zaostatka.

16.40 - Gem u kojem je bilo borbe, ali Grk i dalje drži prednost brejka.Ipak, primjećuje se agresivnost kod Đokovića.

16.36 - Odličan gem Đokovića, da li je to najava povratka najboljeg tenisera planete. Grk još uvijek ima prednost brejka.

16.34 - Stigao je do izjednačenja Đoković, ali više nije mogao. Cicipas u bitnim poenima čisti linije i pogađa vinere.

16.28 - Nije dobro krenulo u drugom setu. Tri vezane brejk lopte i odmah brejk na startu. Đoković se muči, a Cicipas kao stijena  za sada.

 16.20 - Kakva šteta! Iako je Grk imao vodstvo od 4:0, potom i 5:2 te dva servisa, Novak se vratio i došao prvi do set lopte. Imao je i drugi servis, dobro je reternirao, ali Cicipas forhendom pogađa viner, i momentum oldazi na njegovu stranu, za prvi set 8:6. Ne možemo se oteti utisku da je moralo biti 1:0 za Đokovića.

16.08 - Cicipas ekspresno vraća brejk. Nije mogao Novak da pogodi prvi servis, i Grk je to prilično lako iskoristio. Idemo u tajbrejk.

16.03 - Konačno brejk! Đoković je strpljivo napadao bekend Cicipasa, i dolazi do prvog brejka u meču. Sada servira za prvi set.

15.58 - Veoma uzbudljiv gem. Grk imao prvu brejk, ali i set loptu, dug poen, koji je na kraju otišao na stranu Đokovića. Idemo dalje, 5:5 je.

15.50 - odličan gem Grka, bez izgubljenog poena do novog vodstva. Već je zabilježio sedam as udaraca.

15.48 - Osvojio je prve poene Grk na servis Đokovića, ali ne i gem. Novak i više nego siguran, sve smo bliži tajbrejku u prvom setu.

15.42 - Cicipas i dalje siguran. Đoković u jednom trenutku završio na pariškoj šljaci, ali na sreću bez ozbiljnijih posljedica.

15.37 - Nastavlja dominaciju Đoković u svojim servis gemovima! Bez izgubljenog poena uz as za kraj gema.

15.33 - I dalje serveri drže svoj početni udarac. Đoković je stigao do 30:30, ali ponovo odlični servisi Cicipasa i novo vodstvo od 3:2 u gemovima.

15.29 - Јoš jedan sjajan gem Đokovića! Odličan servis, dobre i duboke lopte, a gem je završio skraćenom loptom. Dva gema i osam poena za Novaka.

15.26 - Uzvraća i Grk. Uz jedan poen Novaka, prilično lako dolazi ponovo do vodstva. Za sada servis je najjače oružje Cicipasa, što se i očekivalo.

15.23 - Ekspresan odgovor najboljeg tenisera svijeta. Bez izgubljenog poena do 1:1 u gemovima.

15.20 - Prvi gem donio je već dramu, nekoliko izjednačenja, ali i dvije brejk lopte Đokovića. Grk je krenuo u meč dvostrukom servis greškom, ali je u bitnim momentima servisom izvlačio brejk lopte, tri asa za početni gem.  

15.11 - Meč je počeo, prvi na servisu Cicipas.

15.05 - Teniseri uz gromoglasan aplauz izašli na teren stadiona "Filip Šatrije". Slijedi petominutno zagrijavanje, pa početak finala.

Ovaj susret prenosi Televizija Republike Srpske, a tekstualni prenos možete pratiti na našem portalu.

Đoković je šesti put učesnik finala na ovom turniru, koji je osvojio jednom, prije pet godina.

Novak ima priliku da osvoji 19. titulu na grend slemovima i tako priđe najvećim rivalima Federeru i Nadalu na samo jedan trofej zaostatka. Takođe, on bi pobjedom postao prvi teniser u open eri koji je osvojio svaki Grend slem bar po dva puta.

Cicipas će prvi put u karijeri igrati finale nekog od Grend slem turnira. Srbin i grčki teniser do sada su igrali sedam puta - Đoković je pobijedio u pet mečeva, Cicipas u dva.

Posljednji put su se sastali u Rimu ove godine, kada je Novak pobijedio sa 2:1.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra.