latinica  ћирилица
13/06/2021 |  14:47 ⇒ 19:43 | Autor: Agencije

Vučić: Borićemo se za Srbiju i srpski narod

Čuvaćemo i štitićemo i Kosovski zavjet i Vidovdan, ali ćemo brinuti o budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i u Bujanovcu i svakom drugom mjestu gde Srbi žive, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na obilježavanju jubileja manastira Prohor Pčinjski.
Aleksandar Vučić  (Foto:instagram.com) -
Aleksandar Vučić (Foto:instagram.com)

Vučić je istakao da će se delegacija iz Beograda u Briselu boriti za Srbiju, neće biti ničiji podanici osim što će biti sluge samo svoga naroda i svoje države.

Devet i po vijekova postojanja i opstanka na trusnom, teškom tlu o čemu svjedoči i ovaj jubilej je obaveza da i u narednih devet i po vijekova postojimo i opstajemo.

- Naša obaveza je da narodu koji živi ovde, u Trgovištu i Bujanovcu obezbijedimo opstanak, da ponovo pokrenemo u prostoru "Gumoplastike" fabričke pogone, da ponovo naši mladi mogu da se zaposle ovdje, da mogu da rade i žive, vide budućnost za sebe i svoju djecu. Ovde živi divan narod, ljudi koji su uvek poštovali državu, koji su se uvijek radovali državi, voljeli i cijenili Crkvu - dodao je Vučić.

On je naglasio da uprkos silnim pritiscima koji dolaze spolja, koji dolaze sa Kosova i Metohije od albanskih političara, pretnjama tužbama i novim sukobima, on sutra ide u Brisel gde će predvoditi delegaciju.