latinica  ћирилица
13/06/2021 |  16:49 ⇒ 16:53 | Autor: SRNA

Napad na maloljetnike uz povik "bando četnička"

Troje maloljetnika i jednu djevojku napala je grupa muškaraca u centru Vukovara uz povike "bando četnička".
Policija Hrvatske (foto:Ilustracija: Pixsell/Davor Puklavec) -
Policija Hrvatske (foto:Ilustracija: Pixsell/Davor Puklavec)

Iz vukovarske policije su naveli da za sada mogu potvrditi da je došlo do fizičkog napada na trgu u Vukovaru i da se provodi kriminalističko istraživanje nad četiri osobe koje su od ranije poznate policiji.

- Moguće je da će istragom biti obuhvaćene i još neke osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem. Trenutno ne znamo koji bi motiv napada mogao biti, ali vjerujemo kako ćemo doći do njega tokom dalje istrage - rekao je portparol policije u Vukovaru Dragoslav Živković.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnici su, među kojima su bile tri ženske osobe i maloljetni mladić, slavili rođendan. Kada su prelazili preko Trga prišla su im četiri mladića, od ranije poznata policiji, te su prvo ušli u konflikt sa mladićem, a onda ih i fizički napali, prenose hrvatski mediji.

Živković je naveo da niko od povrijeđenih nije imao vidljive povrede prilikom policijskog postupanja, ali da će, ukoliko su naknadno potražili medicinsku pomoć, o tome zavisiti dalje postupanje policije i kategorizacija napada.

Otac jedne od žrtava napada rekao je novinarima da su četvorica muškaraca prišla maloljetniku, vrijeđali ga i prijetili, a da je situacija nakratko uspjela da smiri jedna djevojka, međutim oni su se ubrzo vratili i počeli mlade gađati bocama i uzvikivati "bando četnička".

Napad, koji se dogodio u subotu oko jedan čas poslije ponoći, prestao je kada je sestra napadnutog mladića nazvala policiju poslije čega su se oni razbježali.