latinica  ћирилица
14/06/2021 |  09:21 ⇒ 09:28 | Autor: Glas Srpske

Sedmica Studija "Јazavac" od 18. do 24. juna u Banjaluci

Gradsko pozorište "Јazavac" od 18. do 24. juna predstaviće rad i predstave Škole glume i govora Studija "Јazavac".
Gradsko pozorište Јazavac (Foto: gpj.ba) -
Gradsko pozorište Јazavac (Foto: gpj.ba)

Kao uvod u program večeras u 21.00 čas biće prikazana prezentacija devete generacije, pod mentorstvom Nataše Perić.

- Ove godine se obilježava i deset godina od osnivanja Studija "Јazavac", a ovo je jedna od najsadržajnijih i programski najbogatijih sedmica Studija "Јazavac". Pored 11 prezentacija, tokom ove godine urađene su i tri predstave, od kojih će dvije biti izvedene tokom sedmice Studija "Јazavac", a treća na početku naredne sezone. Svih 13 grupa vrijedno je radilo sa predavačima - rekla je osnivač i predavač Studija "Јazavac" Dragana Marić.

Marićeva je poručila da su prezadovoljni mladim ljudima u studiju, ali i mentorima i kolegama koji rade sa njima i nesebično im prenose svoja znanja.

- Njihova zajednička energija, kreativnost i mašta daju nam vjeru u bolje sutra. Pored toga, od ove godine imamo i dvije grupe odraslih polaznika. Vjerujem da će i njihov rad biti zanimljiv publici - izjavila je Marićeva.

Јedna od mentorki u ovom studiju, glumica Nataša Perić rekla je da uzbuđenje pred svaku prezentaciju i predstavu raste iz dana uz dan, kako članovima studija tako i čitavoj ekipi "Јazavca".

- Mnogi članovi studija su se upoznali na časovima glume i upravo tu stekli nova prijateljstva, pa i ljubav, sigurnost u sebe, vjeru u svoju maštu i kreativnost. Već drugu godinu sam jedan od mentora Studija "Јazavac" i osjećam neizmjeran ponos kada vidim njihov napredak i spremnost na igru. Veliki Gete je rekao da najveći čovjek uvijek ostaje dijete. Imate priliku da pružite podršku i ljubav našim najvećim ljudima i da osjetite duh dječje slobode - navela je Perićeva.

Prezentacije i predstave koje će svi posjetioci imati priliku da pogledaju rezultat su jednogodišnjeg rada polaznika i mentora.

Programi su prilagođeni uzrastu polaznika, a ove godine prvi put će se predstaviti i dvije grupe odraslih polaznika.

U svim programima učestvovaće više od 170 članova Studija "Јazavac".

Takođe, od 18.juna počinje upis u naredni ciklus predavanja u Studiju "Јazavac". Upis se završava 31.avgusta 2021. godine, a časovi počinju u septembru, navode iz Gradskog pozorišta "Јazavac" i dodaju da je cijena ulaznice za svaku prezentaciju i predstavu jedna KM.

Sedmica Studija "Јazavac" počeće u petak u 19.00 časova premijernom predstave "Oni su prvi počeli", u režiji Vladimira Đorđevića, a od 21.00 čas biće održana prezentacija devete generacije pod Đorđevićevim mentorstvom.