latinica  ћирилица
14/06/2021 |  12:26 | Autor: SRNA

Dragan Gnjatić reizabran za predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske

Dragan Gnjatić ponovo je danas izabran za predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske.
Dragan Gnjatić - Foto: RTRS
Dragan GnjatićFoto: RTRS

Gnjatić je bio jedini kandidat za ovu funkciju na Izbornoj skupštini Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske, održane u Tesliću, kojoj je prisustvovao i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Gnjatić je rekao Srni da će ovaj sindikat, u saradnji sa resornim ministarstvima, raditi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa članova sindikata, kao i svih zaposlenih u nadležnim oblastima.

- U prethodnom periodu imali smo značajne rezultate i postepeno povećavanje plata i izjednačavanje platnih koeficijenata, i na tome ćemo raditi i u narednom periodu - izjavio je Gnjatić.

On je ukazao na mogućnost pojave tehnološkog viška i najavio da će eventualne takve probleme uspješno rješavati sa nadležnim organima.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević ukazao je na dobru saradnju sa Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture Srpske, koja je posebno intenzivirana u prethodne tri godine.

- Ta saradnja jeste plodonosna zbog naših zajedničkih rezultata. To se, prije svega, odnosi na tri povećanja plata u protekle dvije i po godine, što je svakako dobar rezultat za sve one koje zastupa sindikat, ali i radnike - izjavio je Rajčević.

On je poručio da je njegovo prisustvo na današnjoj izbornoj skupštini potvrda dobre saradnje, te čestitao novoizabranom rukovodstvu.

Sjednici u hotelu Kardial je prisustvovala i predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić.