latinica  ћирилица
14/06/2021 |  15:59 ⇒ 16:26 | Autor: Agencije

Mladić iz Srbije poginuo na brodu u Americi, petoro povrijeđenih (VIDEO)

Miloš Marjanović (34) poginuo je juče u tragičnoj nesreći motornog broda na rijeci Meramek u blizini gradića Fentona, američka država Misuri.
Policija  (foto: msn.com) -
Policija (foto: msn.com)

Do nesreće je došlo nakon što se brod, u kome je pored Marjanovića bilo još pet srpskih državljana sa prebivalištem u regionu Čikaga, zakucao u kamenje u plitkom dijelu rijeke. Nakon udarca svi putnici broda su sletjeli sa plovila, a Marjanović je na mjestu poginuo.

Miloš Marjanović, rodom iz Leskovca, živio je u čikaškom predgrađu Brukfild, gdje je radio u jednoj radionici za popravku kamiona. Prema saznanjima Serbian Tajmsa, u Čikagu živi i Marjanovićev rođeni brat, koji je pozvan da preuzme tijelo. Među preostalim putnicima broda nalaze se još dvojica mladića iz Leskovca, po jedan iz Niša i Beograda, te djevojka iz Vrnjačke Banje.

– Putnici sa broda su brzo vozili rijekom u mraku, udarili su o kamenje u plitkom dijelu, nakon čega su odletjeli sa plovila – izjavio je šef vatrogasnog bataljona Bil Modrošić.

Uskoro će biti organizovana i akcija prikupljanja pomoći za porodicu stradalog Marjanovića, kao i mladića koji je teško povrijeđen u nesreći.