latinica  ћирилица
14/06/2021 |  16:05 ⇒ 21:39 | Autor: RTRS

Doboj veliko gradilište, nova bolnica prije roka (FOTO/VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić obišli su danas radove na izgradnji nove bolnice koja predstavlja najvažniji projekt na području dobojske regije.
Milorad Dodik u Doboju - Foto: RTRS
Milorad Dodik u DobojuFoto: RTRS

Tri od ukupno šest spratova nove bolnice već su izgrađeni, gradi se četvrti. Da radovi teku planiranom dinamikom uvjerio se i predsjedavajaući i srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik očekuje da će nova bolnica u Doboju biti završena prije roka, te da je Vlada Srpske odobrila 103.000.000 KM za izgradnju ovog objekta.

On je zahvalio kineskoj kompaniji Sinofarm što je partner na izgradnji ove bolnice, a što je dogovoreno tokom njegovog boravka u Kini prije pet godina.

Foto: RTRS

Istakao je da gradnja nije stala uprkos pandemiji virusa korona, naglasivši da je Doboj danas veliko gradilište zahvaljujući i predanosti lokalne vlasti koja je interese grada postavila iznad ličnih.

- Doboj realizuje sve ono što smo ovdje prije nekoliko godina dogovarali, smatrali da je neophodno - rekao je Dodik, najavivši izgradnju novog administrativnog objekta u kojem će, osim lokalnih, biti smještene i republičke institucije.

Foto: RTRS

Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju Mladen Gajić rekao je da će radovi na izgradnji objekta nove bolnice biti završeni prije planiranog roka, odnosno prije kraja naredne godine.

Dodao je da će konstruktivni dio radova biti gotov u avgustu, nakon čega slijedi postavljanje stolarije.

Foto: RTRS

Obilasku nove bolnice prethodio je sastanak Dodika i Јerinića u dobojskoj Gradskoj upravi.

Јerinić je upoznao Dodika o svim kapitalnim investicijama u ovoj lokalnoj zajednici, istakavši da nema zastoja ni u jednom projektu.

Foto: RTRS

Dodik je najavio i važne radove na izgradnji auto-puta od međuentitetske granice do Јohovca. Ovaj auto-put imaće dva vijadukta i dva velika tunela i koštaće nekoliko stotina miliona evra.

Dodao je da će Vlada Srpske uložiti više od 50.000.000 KM na izgradnji obaloutvrde duž rijeke Bosne, čiji je projekat u fazi revizije.