latinica  ћирилица
14/06/2021 |  19:31 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: Ugovori sa 62 lica o zapošljavanju i samozapošljavanju (VIDEO)

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas ugovore sa 62 lica sa područja Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, kojima su odobrena sredstva po tri programa samozapošljavanja i zapošljavanja.
Potpisivanje ugovora - Foto: SRNA
Potpisivanje ugovoraFoto: SRNA

Za ove dvije opštine odobreno je ukupno više od pola miliona maraka, a najviše sredstava odnosi se na program "Zajedno do posla" namijenjen samozapošljavanju djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS.

- Veliko interesovanje je bilo demobilisanih boraca širom Srpske, pa tako i u gradu Istočno Sarajevo. Uspjeli smo da obezbijedimo dodatna sredstva, tako da su faktički svi koji su ispunili uslove prošli po tom programu - rekao je Vujičić.

Ugovori su potpisani i za zapošljavanje ciljnih kategorija u privredi i za program regresnog povrata doprinosa za firme koje su u protekloj godini povećale broj radnika.

Gradske vlasti zadovoljne su sprovođenjem programa za zapošljavanje.

- Zavod radi odlično svake godine, ove godine ugovori su sklopljeni sa 62 poslodavca, 23 iz Istočnog Novog Sarajeva i 39 sa područja Istočne Ilidže, a ukupno u cijelom gradu Istočno Sarajevo nešto oko 370 poslodavaca - naglasio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Ćosić je najavio i pripremu dokumenta koji se odnosi na tržište rada na području Istočnog Sarajeva i trebalo bi da ukaže na eventualne modele novih zapošljavanja.