latinica  ћирилица
15/06/2021 |  07:06 ⇒ 18:05 | Autor: RTS

Atlanta preokretom došla do izjednačenja (VIDEO)

Košarkaši Atlante su na svom terenu nadigrali Filadelfiju sa 103:100 i došli do izjednačenja od 2:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.
Bogdan Bogdanović (foto: Brandon Dill) -
Bogdan Bogdanović (foto: Brandon Dill)

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović bio je jedan od najefikasnijih igrača i dao značajan doprinos pobjedi svog tima.

Filadelfija je odlično ušla u meč na gostovanju i ubjedljivo dobila prve dvije četvrtine završivši prvo poluvrijeme sa čak 18 poena prednosti pa se učinilo da će doći na korak do finala.

U nastavku tim Atlante predvođen Tre Јangom i Bogdanom Bogdanovićem uspijeva da načini preokret u posljednjoj četvrtini i meč uvede u neizvjesnu završnicu.

U rezultatskoj klackalici uspijevaju da dođu do prednosti u samom finišu a DŽoel Embid je u poslednjem napadu promašio šut za izjednačenje, pa su domaćini došli do izjednačenja u polufinalnoj seriji.

U timu pobejdnika Tre Јang je bio najefikasniji igrač meča sa 25 postignutih poena uz 18 asistencija i 4 skoka, a odlično ga je pratio Bogdan Bogdanović zahvaljujući čijoj trojci je Atlanta došla do prvog vođstva na početku četvrte dionice meča.

Srpski internacionalac je meč završio kao drugi najefikasniji igrač meča sa 22 poena uz pet skokova.

U poraženoj Filadelfiji najefikasniji je bio Haris sa 20 poena uz 5 skokova, a DŽoel Embid je meč završio sa dvostrukim dvocifrenim učinkom od 17 poena, 21 skokom i 4 asistencije iako je jedan dio meča proveo u svlačionici zbog povrede kolena.

Borba Atlante i Filadelfije za plasman u finale nastavlja se novim mečom koji će se igrati u četvrtak od 01.30 časova po našem vremenu u Filadelfiji.