latinica  ћирилица
15/06/2021 |  08:03 ⇒ 08:06 | Autor: RTS

Klipersi nadigrali Јutu za izjednačenje, Lenard nezadrživ (VIDEO)

Košarkaši LA Klipersa ubjedljivo su nadigrali Jutu sa 118:104 i izjednačili na 2:2 u pobjedama u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.
LA Klipers - Јuta - Foto: Screenshot
LA Klipers - ЈutaFoto: Screenshot

Do druge pobjede u Stejpls Centaru Kliperse su sjajnom efikasnošći predvodili Kavai Lenard i Pol DŽordž.

Već od samog starta tim iz grada anđela je samouvjereno ušao u meč na svom terenu i prvo poluvrijeme dobio sa čak 24 poena prednosti.

U nastavku je Јuta uspjela da smanji prednost, ali čini se više zbog toga što su Klipersi usporili tempo i prepustili im inicijativu, više nego što su oni poboljšali nivo igre.

Ni jednog trenutka pobjeda domaćina nije dovedena u pitanje, pa su Klipersi došli do izjednačenja u polufinalnoj seriji, a sjajno ih je predvodio tandem Lenarda i DŽordža uz podršku Markusa Morisa koji je pogodio pet trojki iz šest pokušaja.

Lenard i DŽordž su meč završili sa po 31 poenom, a Moris je dodao 24 koša čime su u zasejnak bacili odličnu igru Donovana Mičela koji je na drugoj strani bio najefikasniji igrač meča sa 37 postignutih poena uz po pet skokova i asistencija.

Posebno nezadrživ je bio Lenard koji je sa nekoliko inpresivnih zakucavanja "overio" pobjedu svog tima i "zapalio" društvene mreže.

Duel Klipersa i Јute u polufinalnoj seriji nastavlja se u četvrtak petom utakmicom koja će se igrati u Solt Lejk Sitiju.