latinica  ћирилица
15/06/2021 |  12:03 ⇒ 13:11 | Autor: SRNA

Tegeltija: U proceduru upućeno 12 zakonskih rješenja

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je danas da je u parlamentarnu proceduru upućeno 12 zakonskih prijedloga, te da su u fokusu zakon o javnim nabavkama, zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i zakon o sukobu interesa.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

 - Zakon o javnim nabavkama je već u parlamentarnoj proceduri, zakon o VSTS-u biće na narednoj sjednici Savjeta ministara, dok je zakon o sukobu interesa u fazi usaglašavanja sa Venecijanskom komisijom - pojasnio je Tegeltija, odgovarajući na pitanje poslanika SDS-a Mirka Šarovića koliko je zakonskih prijedloga Savjet ministara od početka mandata uputio u parlamentarnu proceduru.

Tegeltija je rekao da je izvjesno da se i zakon o sukobu interesa nađe na dnevnom redu naredne sjednice Savjeta ministara.

On je istakao da se za neka zakonska rješenja iz oblasti energetike i pravosuđa nastoji postići saglasnost.

- Postoje oprečna mišljenja na nivou entiteta i institucija BiH i zaista se nastoji postići saglasnost i konsenzus - rekao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da su ta zakonska rješenja predviđena planom i programom rada za ovu godinu