latinica  ћирилица
15/06/2021 |  12:35 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Brendovi iz Srpske na sajmu "Food Expo - Greece Digital" u Grčkoj

Food Expo - Greece Digital, vodeći sajam hrane i pića u Јugoistočnoj Evropi, počeo je juče i trajaće do 18.juna.
Grčka:Sajam hrane i pića - Foto: ilustracija
Grčka:Sajam hrane i pićaFoto: ilustracija

Uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, na sajmu će se predstaviti i Banjalučka pivara kao i Hergecovačka kuća.

Kompanije će, zajedno sa preko 600 izlagača iz cijelog svijeta,  imati priliku da ostvare kontakt sa preko 30.000 profesionalaca, zastupnika marketa, trgovaca na veliko, te uvoznika iz Grčke, Rusije, Nemačke, zemalja Balkana i tako dalje.
 
Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelena Јovanović izjavila je da na ovaj način Predstavništvo ulaže u promociju proizvoda i usluga iz Republike Srpske na međunarodnom tržištu, ali i y proširenje grčko-srpske poslovne saradnje.
 
- Drago nam je što smo u prilici da se, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, predstavimo na sajmu hrane i pića Food Expo - Greece Digital. Sigurni smo da je ovo prvi korak u uspostavljanju dugoročne saradnje, a sve u cilju plasmana Nektar piva i ostalih brendova Banjalučke pivare na tržištu Grčke - poručili su iz Banjalučke pivare.

Direktor Agrarnog fonda Trebinja Veselin Dutina izjavio je da je za ovaj fond posebno zadovoljstvo što učestvuju na jednom ovakvom sajmu.

- To je za nas jedno novo iskustvo. Svakako, nije prvi put da učestvujemo na nekom sajmu u Grčkoj jer smo 2019. u saradnji sa TORS-om učestvovali na sajmu turizma u Solunu, a sve pod pokroviteljstvom Predstavništva Republike Srpske u Solunu. Tada smo na promotivnom štandu Republike Srpske predstavili naše gastro specijalitete iz Trebinja pod brendom "Herzeg house" - istakao je Dutina.

Dutina je rekao i da im predstavlja veliko zadovoljstvo to što su ponovo ostvarili saradnju sa Predstavništvom i što im je ponuđeno da budu učesnici sajma, na čemu su veoma zahvalni.