latinica  ћирилица
15/06/2021 |  16:34 ⇒ 22:10 | Autor: SRNA

Bursać: SNSD neće podržati Izvještaj BHRT-a

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać izjavila je da ova stranka neće podržati Izvještaj o poslovanju BHRT-a za prošlu i plan rada za ovu godinu, navodeći da se vodi kontinuirana hajka na srpske kadrove u ovom medijskom servisu.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- Dva radnika BHRT-a, novinar i voditelj, suspendovana su bez prethodno sprovedenog disciplinskog postupka i utvrđivanja šta se zaista desilo u konkretnom slučaju - rekla je Bursaćeva novinarima u Sarajevu.

Ona je istakla da u BHRT-u od početka postoji niz različitih propusta, navodeći da su neki novinari fabrikovali vijesti u vezi sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

- Neki od članova poslovodstva su potpuno zanemarivali pravila i procedure za emitovanje programa, puštajući u etar kontroverzne izvještaje iz memorijalnog centra Potočari - naglasila je Bursaćeva i dodala da se takvim zaposlenima u BHRT-u "ništ nije desilo".

Prema njenim riječima, SNSD je protiv takvog načina rada.

- U ponedjeljak očekujemo konstituisanje Upravnog odbora BHRT-a. Pratićemo brižljivo ponašanja i kada je u pitanju disciplinski postupak i kada je u pitanju uopšte ponašanje, jer je ovo u najmanju ruku primjena dvostrukih standarda i presedan direktora prema dvjema novinarkama - rekla je Bursaćeva.

Govoreći o kupovini zgrade za Upravu za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, Bursaćeva je istakla da je stav SNSD da ova uprava mora da bude u Banjaluci, te da nekima smeta kupovina poslovnog prostora u ovom gradu.

- Činjenica je da se ta kupovina oteže već osam godina i da je na različite načine blokirana. UIO treba da se smjesti u Banjaluci i da ima adekvatan prostor - rekla je Bursaćeva.

Ona je izrazila sumnju u podatke koje je iznio poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislava Borenovića, te dodala da trenutno ne može da ih provjerava.

Kada je riječ o vakcinama protiv virusa korona i vakcinaciji građana, Bursaćeva je istakla da je izjava poslanika SDP-a Nermina Nikšića, koji je zatražio da se provjere navodi da su vakcine kojima se građani BiH vakcinišu u Srbiji zapravo plaćene, primjer manipulacije govornicom Predstavničkog doma.

- Ako se išta može provjeriti, to su tragovi novca. Ne možete uzeti i plasirati novac sa jednog računa na drugi, bez traga, bez odluka - rekla je Bursaćeva.

Bursaćeva je pozvala novinare da informacije vezane za vakcine i vakcinaciju budu brižljivo plasirane, kako ne bi bilo otpora građana prema imunizaciji, za koju je rekla da je jedan od najvećih izuma moderne medicine.