latinica  ћирилица
16/06/2021 |  15:51 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Јahorina ultra trejl okupiće takmičare iz 20 zemalja (VIDEO)

Drugi put ove godine, Јahorina ultra trejl biće održana u organizaciji Olimpijskog centra Јahorina. Međunarodna trka koja će se održati 24. i 25. jula okupiće veliki broj takmičara iz 20 zemalja. Prijave za tri trke različite dužine traju do 19. juna.
Јahorina ultra trejl (foto: jahorinatrail.com) -
Јahorina ultra trejl (foto: jahorinatrail.com)

Јahorina ultra trejl trka - sedma po tradiciji, ali druga u do sada najizazovnijem izdanju u organizaciji OC Јahorina. Takmičari će moći da učestvuju u tri trke različite dužine mini, maksi i ultra trejl, a posebna zanimljivost je što maksi trka startuje na Bjelašnici, čime se žele povezati dvije olimpijske planine.

- Želimo na taj način da promovišemo sve ljepote , koje se nalaze u našem okruženju i da podržimo razvoj ovakvih projekata. Mini trka i ultra trejl trka startuje na Јahorini i završavaju se na Јahorini - rekao je Dejan Ljevnaić direktor Olimpijskog centra Јahorina.

Direktor preduzeća ZOI 84 Јasmin Mehić naglasio je da je Јahorina ultra trejl jedan od prvih koraka uvezivanja ljetnje ponude.

- Ljetna ponuda je budućnost skijališta kako Bjelašnice tako i Јahorine - dodao je on.

Do sada je prijavljeno oko 300 takmičara iz 20 zemalja.

- Sve trke su pokrivene Race Menagment Solutions sistemom i za mjerenje vremena i moguće je da uživo pratimo takmičare - kaže Ljevnaić.

Svi tamičari od Olimpijskog centra Јahorina će dobiti startne pakete u kojima se nalaze dizajnirane majice, maske, bandane i startni broj.

Nagradni fond za najspremnije i najbrže je 5.000 KM, kao i nagradni paket od sponzora.

Na ovogodišnju trku, svi zainteresovani se mogu prijaviti do 19 . juna putem zvaničnog sajta.