latinica  ћирилица
16/06/2021 |  20:49 | Autor: RTRS

Srbija bez tri NBA igrača u kvalifikacijama

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre. Na turniru u Beogradu selektor Igor Kokoškov neće moći računati na tri NBA košarkaša.

U danu kada je poslije MVP titule izabran i u najbolju petorku NBA lige, Nikola Јokić je saopštio da će Srbija ovo ljeto morati da igra bez njega. Razlog su umor i sugestije kluba da radi na oporavku. Selektor Kokoškov kaže da će još jednom razgovarati sa Јokićem.

- Čuću se sa Nikolom, u direktnom razgovoru. Razumijem medije, ali sa svojim igračima ipak komuniciram direktno... Ne bih volio da budem ciničan i da kažem da je svejedno da li će MVP NBA lige igrati ili ne. On je veliki ambasador Srbije - rekao je Kokoškov.

Osim Јokića, selektoru su se zahvalili i Aleksej Pokuševski iz Oklahome i Alen Smailagić iz Golden Stejta. Njihov cilj je fizička priprema ovog ljeta.

Reprezentaciju Srbije prvo očekuje učešće na Akropolis kupu u Atini, kao dio priprema za kvalifikacioni turnir za OI, koji će se održati u Beogradu od 29. juna do 4. jula.

Kokoškov u Atinu vodi Marjanovića, Bjelicu, Јovića, Davidovca, Dobrića, Marinkovića, Anđušića, Petruševa, Ilića i Marinkovića. Tamo će ih dočekati Nikola Milutinov, Marko Gudurić se oporavlja od povrede, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.

Sa ekipom nisu povrijeđeni Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović i Ognjen Јaramaz, dok je odmor dobio MVP Evrolige Vasilije Micić.