latinica  ћирилица
17/06/2021 |  07:00 ⇒ 12:16 | Autor: RTS

Atlanta na krilima Јanga iz ponora do brejka (VIDEO)

Košarkaši Atlanta Hoksa slavili su u Filadelfiji rezultatom 109:106 vrativši se iz minusa od 26 poena i time došli na korak od plasmana u finale Istočne konferencije i vođstva od 3-2 u seriji. Slabo poentersko veče za Bogdana Bogdanovića.

Hoksi su u meču koji je odigran u ispunjenom "Vels Fargo centru" uspjeli da se vrate i izvuku iz zaostataka od čak 26 poena (u trećoj četvrtini) najviše zahvaljujući fenomenalnom Treju Јangu.

On je tri od svojih 39 poena ubacio na minut i po do kraja sa linije za slobodna bacanja, nakon što je fauliran pri šutu i doneo prednost svom timu koja je trasirala put ka tjesnoj pobjedi. Јang je uz sjajan poenterski učinak podijelio i sedam asistencija saigračima. 

Tako je je ekipa iz DŽordžije kompletirala veliki povratak (na početku posljednjeg kvartala rezultat je bio 87:69) i došla do brejka koji će joj omogućiti da u narednom meču na svom terenu igra za prolaz u finale Istoka.

- Mi se ne predajemo bez obzira na rezultat. Ponosan sam na ovaj tim. Imamo povjerenja jedni u druge. Svi se volimo i to se vidi na terenu. Nikada ne odustajemo da vjerujemo dok ne čujemo posljednji zvižduk - rekao je Јang neposredno poslije utakmice.

Obično najbolji igrač uz Јanga u ovom plej-ofu, srpski bek šuter Bogdan Bogdanović, sinoć nije imao svoje veče i meč je završio sa, za njega skromnih šest poena (bez pogođene trojke iz četiri pokušaja) i tri skoka za 24 minuta u igri.

Na njegovo poentersko mjesto "uskočili" su DŽon Kolins sa 19, Danilo Galinari sa 16 i veteran Lu Vilijams sa 15.

U poraženom timu Siksersa, koji se suočava sa eliminacijom nakon gubitka prednosti domaćeg terena koji je ostvario kao prvoplasirani tim Istoka na kraju regularne sezone, najbolji je bio dvojac DŽoel Embid (37 poena i 11 skokova) - Set Kari (36 poena, sedam skokova i sedam "trojki").