latinica  ћирилица
17/06/2021 |  10:50 ⇒ 10:50 | Autor: SRNA

Sutra na Trebeviću prvi let turističkim balonom

U okviru sportsko-rekreativnog centra Brus Trebević sutra će biti održana zvanična promocija projekta "Uživaj u regionu Sarajevo-Romanija", u okviru koga će se desiti i prvi let turističkim balonom.
Pogled sa Trebevića na Sarajevo pod smogom - Foto: klix.ba
Pogled sa Trebevića na Sarajevo pod smogomFoto: klix.ba

Projekt je usmjeren na razvoj turizma ove regije kroz kreiranje novih turističkih proizvoda i njihovu promociju na međunarodnom tržištu. Fokus će biti na opremanju vanjskih lokacija, te jačanju kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u okviru turizma i internacionalizaciji njihove turističke ponude, saopšteno je iz Turističke organizacije "Јahorina".

Medijima će se obratiti direktor Turističke organizacije "Јahorina" Igor Tošić, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Ovaj projekat, koji se realizuje u okviru projekta "EU4Biznis", implementiraju Turistička organizacija "Јahorina", Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, Privredna komora Republike Srpske i privredni subjekt "Stanišić" Pale.

"EU4Biznis" je projekat EU koji se provodi radi jačanja ekonomije BiH i njegova ukupna vrijednost je 16,1 milion evra. Zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona evra i Njemačka sa 1,1 milion evra.

Od aprila 2018. do marta 2022. godine, projekat zajedno provode Njemačko društvo za međunarodnu saradnju /GIZ/, Međunarodna organizacija rada /ILO/ i UNDP.