latinica  ћирилица
17/06/2021 |  12:23 | Autor: RTRS

Potpisan ugovor o elektrifikaciji 13 stambenih jedinica

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljubo Ninković je potpisao ugovor s Milanom Bogojevićem, direktorom preduzeća Mig elektro Mrkonjić Grad, za izvođenje radova na elektrifikaciji 13 stambenih jedinica u opštinama Brod, Derventa i Foča.
Potpisivanje sporazuma - Foto: RTRS
Potpisivanje sporazumaFoto: RTRS

- Vrijednost projekta iznosi 117.000 KM. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana od dana potpisivanja Zapisnika o uvođenju Izvođača u posao. Ovim projektom biće izvršena elektrifikacija dvije stambene jedinice u opštini Brod, deset stambenih jedinica u opštini Derventa i jedna stambena jedinica u opštini Foča - saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Ninković je rekao da se mnogo u prethodnom periodu radilo na rješavanju njihovog problema i da je, pored obnove i rekonstrukcije stambenih jedinica, veoma važan faktor normalnog života ove kategorije stanovništva i obnova putne, vodovodne i elektroinfrastrukture za koju treba izdvojiti značajna sredstva.

- Sekretarijat i Vlada Republike Srpske se trude da učine sve kako bi pomogli u rješavanju problema izbjeglih i raseljenih lica koja nisu riješila svoj status i gdje se, uglavnom, radi o socijalno najugroženijim kategorijama - dodao je Ninković.

Ugovor je zaključen između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Fonda za povratak BiH i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Srpske, s jedne strane i Izvođača radova Mig elektro Mrkonjić Grad, s druge strane, u cilju realizacije Programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH2, koji je uspostavljen Sporazumom o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH, a u vezi s Regionalnim stambenim programom (RSP).