latinica  ћирилица
17/06/2021 |  13:01 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Djeca sa Kosova i Metohije u subotu stižu u Republiku Srpsku

Djeca sa Kosova i Metohije kreću u subotu ujutro iz Kosovske Mitrovice ka Republici Srpskoj.
Djeca sa Kosova (Foto: tvmost.info) - Foto: RTRS
Djeca sa Kosova (Foto: tvmost.info)Foto: RTRS

Dolazak većeg broja srpske djece sa Kosova i Metohije u devetom projektu "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji od 2012. godine organizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji očekuje se između 13 i 14 časova u Etno selu Stanišić, navodi se u saopštenju Odbora.

Djecu će dočekati predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, sa delegacijama opština koje su domaćini dragim gostima.

Djeca zatim kreću put Prijedora, Prnjavora, Čelinca, Јezera, Broda, Šamca, Pelagićeva, Brčkog i Milića. U ovim gradovima  djeca sa KiM će boraviti kod porodica svojih vršnjaka sedam dana.

Ona djeca sa Kosova i Metohije koja su gosti grada Trebinja dolaze u nedjelju preko Višegrada, a djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja, iz Udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica, koji su gosti Odbora, a koja putuju u Prijedor, biće na ručku u Brčkom. Domaćin je SPKD "Prosveta" Brčko i parohija Brčanska.

- Dobro nam i srećno došli, a još srećniji i zadovoljniji vratili za sedam dana na Kosovo i Metohiju - poručio je Arlov.