latinica  ћирилица
17/06/2021 |  13:49 ⇒ 13:51 | Autor: SRNA

Uprava Cetinjskog manastira: Na djelu anticrkvena hajka

Uprava Cetinjskog manastira demantovala je danas "medijske spinove" o devastaciji manastira i poručila da to predstavlja nastavak anticrkvene hajke i namjeran pokušaj dizanja tenzija i vještačkog izazivanja incidenata.
Cetinjski manastir (foto: wikipedia.org / Koroner) -
Cetinjski manastir (foto: wikipedia.org / Koroner)

Iz Uprave navode da su se oglasili povodom zlonamjernih objava na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima o navodnoj devastaciji u Cetinjskom manastiru i današnjeg neprimjerenog ponašanja grupe građana u ovom manastiru i pred njim.

U saopštenju se pojašnjava da se posljednjih sedmica vrši zamjena pločica i unutrašnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture, koja je od višedecenijske upotrebe dotrajala i ne služi svojoj svrsi.

Nakon uređenja i popločavanja prostora oko Cetinjskog manastira prije petnaestak godina, koje je kompletno izvršeno u organizaciji državnih vlasti, navode iz Uprave, došlo je do slijeganja terena, što je dovelo do oštećenja glavnih kanalizacionih vodova.

- Svaka priča mimo ove služi samo za nastavak anticrkvene hajke i predstavlja namjeran pokušaj dizanja bespotrebnih tenzija i vještačkog izazivanja incidenata - navode u saopštenju iz Uprave Cetinjsmkog manastira.

Mediji prenose da ispred Cetinjskog manastira građani protestuju, zahtijevajući da se radovi obustave dok se nadležne institucije ne izjasne da li za njih postoji dozvola.