latinica  ћирилица
17/06/2021 |  15:59 ⇒ 16:06 | Autor: SRNA

Krivokapić najavio pokretanje dijaloga sa parlamentarnom većinom

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić najavio je danas u obraćanju građanima Crne Gore da će pokrenuti dijalog sa parlamentarnom većinom, ocijenivši da njegova vlada ima dvije opozicije.
Zdravko Krivokapić (foto: TANJUG/Savo Prelević) -
Zdravko Krivokapić (foto: TANJUG/Savo Prelević)

Prema njegovim riječima, ovo što se dešava posljednjih dana samo je finale onoga što se, otkako je formirana Vlada, pripremalo i sistematično gradilo, a to je, kako tvrdi, pokušaj urušavanja i diskreditacije prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, Vlade bez DPS-a.

- Nije to slučajnost, već uigran i dobro pripreman scenario. Uprkos svemu – uspjećemo. Moramo svi zajedno uložiti maksimalne napore u cilju stabilizacije političkih prilika. U ovom trenutku to je naša najsvetija dužnost i obaveza pred vama, građanima, jer je to jedina mjera odgovorne, mudre i zrele državne politike - saopštio je Krivokapić.

On je istakao da će u tom cilju, kako je i planirao, u najskorijem roku pokrenuti dijalog sa svim predstavnicima parlamentarne većine.

- Zato vas pozivam da vjerujete u zajedničku veličanstvenu izbornu pobjedu 30. avgusta, a ja ću do kraja ostati na braniku zaštite interesa svih građana Crne Gore, makar me i tri puta gore osuđivali i neću nikada pristati na ucjene kojima se od mene traži da za cijenu mog ostanka na čelu Vlade izdam zakletvu koju sam, u trenutku mog imenovanja, vama najličnije dao - poručio je Krivokapić.