latinica  ћирилица
17/06/2021 |  18:55 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

Nema više sklanjanja flašica, UEFA prijeti kaznama (VIDEO)

Izgleda da manjka kvalitetnog fudbala na Evropskom prvenstvu, pošto je danima jedna od glavnih tema “šah“ sa flašicama koka-kole i piva na konferencijama za štampu.
Ronaldo sklanja flašice koka-kole - Foto: Screenshot
Ronaldo sklanja flašice koka-koleFoto: Screenshot

Talas je pokrenuo Kristijano Ronaldo, koji je sklonio dvije flašice koka-kole koje su stajale ispred njega na konferenciji, jer je protivnik gaziranih pića. Nakon njega je Pol Pogba sklonio bočicu piva hajneken, pošto je protivnik alkoholnih pića iz vjerskih razloga.

Onda je Manuel Lokateli nakon pobjede italijanske reprezentacije nad Švajcarskom takođe sklonio koka-kolu, a kompletni cirkus je finiširao selektor Rusije Stanislav Čerčesov koji je uradio potpuno kontra stvar: on je otvorio flašicu čuvenog gaziranog soka i – popio ga.

Stoga je Evropska fudbalska unija (UEFA) obavestila fudbalere i selektore da više nema diranja ni koka-kole ni hajnekena na konferencijama, jer te bočice nisu tu slučajno - tu su kao reklamni materijal, a može se samo pretpostaviti koliko je UEFA inkasirala za to.

Iz UEFA su poručili da bi nacionalni savezi trebalo da informišu svoje igrače o obavezama koje su preuzete kada su došli na EP i da ako do kažnjavanja dođe, to će ići preko leđa saveza, a ne direktno sa računa igrača.