latinica  ћирилица
17/06/2021 |  22:27 ⇒ 22:54 | Autor: RTRS

Nikolina DŽebo za RTRS: Želimo direktno u četvrtfinale EP (VIDEO)

Veliko iznenađenje priredile su košarkašice Bosne i Hercegovine na startu Evropskog prvenstva. One su pobijedile Belgiju, 70:55.
Nikolina DŽebo (Foto: KSBiH) -
Nikolina DŽebo (Foto: KSBiH)

U svom prvom nastupu još od 1999. godine, tim Gorana Loje, slavio je ubjedljivo protiv tima koji je na prethodna dva Evropska šampionata igrao u samoj završnici.

U razgovoru za našu Televiziju, Nikola DŽebo, reprezentativka BiH, ističe da su pokazale da nisu slučajno na EP.

- Utakmicu smo počeli od starta agresivno. Dogovor iz svlačionice smo ispoštovali, te smo se prvenstveno fokusirali na odbranu, jer nam je bio cilj da što bolje odigramo. Moram da istaknem da je bilo teško, Belgija je odlična reprezentacija, ali i mi smo pokazali da nismo slučajno tu, te da nam je sa punim pravom mjesto na Eurobasketu - istakla je.

DŽebo, koja nastupa za banjalučki Feniks, kaže da je sada cilj direktno izboriti plasman u četvrtfinale. Već sutra od 12 časova igraju protiv Turske, koja je izgubila 25 poena razlike od Slovenije.

- Sada su nam porasle ambicije, želimo da se direktno plasiramo među osam. Idemo utakmicu po utakmicu, već sutra očekuju nas Turkinje, i nadamo se pobjedi - dodala je DŽebo.