latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:01 ⇒ 11:10 | Autor: RTRS

Vrhovac: Omogućiti brže i lakše investiranje u Srpsku (VIDEO)

Direktor Investiciono-razvojne banke Dražen Vrhovac rekao je da je osnovni cilj Prve investicoione konferencije da se domaćim i stranim investitorima omogući da na najbrži i najlakši način investiraju u Srpsku.
Dražen Vrhovac -
Dražen Vrhovac

Vrhovac je naglasio da su, kako u IRB-u, tako i Vladi Srpske, potpuno ubijeđeni o neophodnosti kreiranja jednog ovakvog događaja na najvišem nivou i o potrebi promišljanja o pravcima razvoja i načina kako pomoći privredi Srpske, te domaćim i stranim investitorima da na najbrži i najlakši način investiraju u Srpsku.

- Kada kažem najviši nivo, ne mislim samo na politički, već na direktore banaka, privrednike, kako međunarodne koji investiraju u Srpsku, tako i domaće - rekao je Vrhovac.

Naveo je da je konferencija zamišljena u šest panela.

- Nadam se da će učesnici i moderatori moći da doprinesu da tim IRB-a kreira najkonkretnije zaključke koji će biti prezentovani javnosti i Vladi Republike Srpske - poručio je Vrhovac.

Vrhovac je izrazio nadu da će ti zaključci naći mjesto u strateškim dokumentima Vlade Republike Srpske i da će se na taj način u Srpskoj sistemski baviti razvojem privrede.

Prvu Investicionu konferenciju organizuje Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, povodom obilježavanja dana IRB-a i 14 godina od njenog osnivanja.

Na konferenciji učestvuju zvaničnici Republike Srpske, predstavnici poslodavaca i Privredne komore.