latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:20 ⇒ 11:42 | Autor: RTRS

Višković: Pred Srpskom značajan investicioni ciklus (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Republika Srpska može da se izbori sa svim nedaćama samo ukoliko se svaki dan ekonomski razvija i jača.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Na otvaranju Prve investicione konferencije "Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske" u Laktašima, Višković je izrazio uvjerenje da će ova konferencija dati određene smjernice razvoja Srpske u narednim godinama.

- Pred Srpskom je značajan investicioni ciklus, koji počinje u ovoj godini, ali će biti prenesen i u naredne, jer su to veliki investicioni projekti. Očekujemo da od ovog trenutka imamo investicije u Republici Srpskoj od nekoliko milijardi KM u energetiku, putnu infrastrukturu, turizam, poljoprivredu i sve što može doprijeti bržem ekonomskom razvoju - rekao je Višković.

Višković je podsjetio da je Vlada, zajedno sa svojim socijalnim partnerima, prije svega Privrednom komorom i Unijom udruženja poslodavaca, u proteklom periodu kreirala takve mjere i rješenja koja su dovela da Srpska u ekonomskim pokazateljima bude odmah iza Srbije.

- U prvom kvartalu ove godine bruto društveni proizvod  Republike Srpske je 2,1 odsto. Ako uzmete u obzir da je u posljednjem kvartalu prošle godine BDP bio negativan 2,8 odsto, lako je procijeniti koliki je taj rast - istakao je Višković.