latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:27 | Autor: SRNA

Anđelković: Cementiranje laži o Srebrenici

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je Srni da je parlament Crne Gore, usvajanjem Rezolucije o Srebrenici, prihvatio "laž koja sankcioniše istinu" i ocijenio da je rezolucija sama po sebi "cementiranje laži o Srebrenici".
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs) -
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs)

- Ovakva rezolucija je sramna i neshvatljiva, jer svi dobro znamo da niti se desio genocid, niti je broj od 8.000 žrtava utvrđen, nego je "napumpan". Takve stvari nisu radile ni mnoge druge države koje su istorijski antisrpske. Crna Gora je država srpskih korena i to ima posebnu težinu - naglasio je Anđelković.

Prema njegovim riječima, ispostavilo se da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sa svojom politikom oličava isto ono što je radio Milo Đukanović, a to je politika identitetskog genocida, djelovanja protiv interesa sopstvenog naroda i korijena sopstvenog naroda.

- Kada Crna Gora tako nešto prihvati onda je bacila veliku ljagu na sve ono što su uradili Njegoš, kralj Nikola i svi velikani Crne Gore. Oni su se borili za Crnu Goru. Ovo je cementiranje laži - istakao je Anđelković.

On je dodao da oni koji su izmislili laž o srebreničkom genocidu znaju da laž ne može da se brani argumentima nego samo zakonima.

- Sada nastoje da sve države u regionu prihvate tu zakonsku regulativu kojom bi tu laž branile, tako da ćemo se sa tim suočavati, ali na nama je da se borimo i dalje - zaključio je on.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Rezolucija, između ostalog, podrazumijeva "da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka".

Tekst rezolucije predvidio je i da 11. jul bude proglašen Danom sjećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmiše mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.