latinica  ћирилица
18/06/2021 |  11:28 ⇒ 11:42 | Autor: SRNA

Čubrilović: Politička stabilnost - prednost Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su svi organi i institucije Srpske u punoj funkciji, što je je prednost koja daje dodatnu političku stabilnost za potencijalne investitore.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

- Ne treba da izgubimo iz vida činjenicu da je BiH jedinstven ekonomski prostor tako da legislativa iz ugla Narodne skupštine nije uvijek dovoljna kako bi se investitori ovdje osjećali sigurnim. Ovdje treba stabilnost, prvenstveno politička, jer niko neće uložiti kapital tamo gdje ima nedoumica - rekao je Čubrilović na prvoj panel diskusiji u okviru Prve investicione konferencje koja se održava u Laktašima.

On je naglasio da je zahvaljujući Vladi i ministarstvima parlament Srpske donio zakone koji omogućavaju da potencijalni investitori mnogo brže dođu do odgovarajućih dozvola.

- Što se tiče funkcionalnosti zakonodavnog dijela vlasti u Srpskoj o tome govore činjenice i nema drugog parlamenta u BiH s kojim bi parlament Srpske mogao da se poredi - naveo je Čubrilović.

Čubrilović je naglasio i da je Investiciono-razvojna banka Srpske svojim radom doprinijela stabilizaciji bankarskog sektora u Srpskoj.