latinica  ћирилица
18/06/2021 |  13:16 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Milunović: Isplaćena pomoć za 2.500 socijalno ugroženih, nezaposlenih boraca

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da je do sada isplaćena novčana pomoć za 2.500 socijalno ugroženih, nezaposlenih boraca u Srpskoj.
Novi Grad - Duško Milunović - Foto: SRNA
Novi Grad - Duško MilunovićFoto: SRNA

Milunovović je naveo da je do sada obrađeno 2.100 zahtjeva lica koja nisu ispunjavala uslove dodjele pomoći.

- Dinamika isplate zavisi isključivo od lokalnih zajednica. Ministarstvo je obezbijedilo sredstva i, nažalost, lokalne zajednice nisu se dovoljno organizovale kako bi što prije obradile podatke svih prijavljenih - rekao je Milunović u Novom Gradu, gdje je prisustvovao sjednici Skupštine Udruženja ratnih vojnih invalida.

Milunović kaže da ministarstvo na čijem je čelu sve prispjele i obrađene zahtjeve prosljeđuje Ministarstvu finansija i da narednog dana ide isplata.

- Pitanje je da li lokalne zajednice imaju namjeru da ubrazaju proces. Ovo nije samo jednokratna pomoć od po 100 KM, već naše nastojanje da prepoznamo one koji su socijalno ugroženi borci, koji ne mogu da rade i da država nađe način da im pomogne na drugačiji način nego do sada - dodao je on.

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za novčanu pomoć socijalno ugroženim nezaposlenim borcima odbrambeno–otadžbinskog rata Republike Srpske, od prve do pete kategorije, mlađim od 60 godina života, a rok za podnošenje zahtjeva je bio 5. maj.