latinica  ћирилица
18/06/2021 |  15:12 ⇒ 15:14 | Autor: SRNA

Vujičić: Za samozapošljavanje 1.300 demobilisanih boraca 13 miliona KM

Vlada Republike Srpske izdvojila je ove godine, posredstvom Zavoda za zapošljavanje Srpske, 13 miliona KM za samozapošljavanje demobilisanih boraca, a novac će dobiti svaki od 1.300 prijavljenih, izjavio je danas u Bileći direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić, koji je najavio sličan program i za sljedeću godinu.
Miroslav Vujičić - Foto: SRNA
Miroslav VujičićFoto: SRNA

Vujičić je u Bileći potpisao ugovore sa 105 demobilisanih boraca kojima će biti dodijeljeno po 10.000 KM za samozapošljavanje i realizaciju njihovih poslovnih ideja, poželjevši im uspjeh.

- Ove godine smo, u okviru programa "Zajedno do posla", planirali zapošljavanje 300 demobilisanih boraca, međutim interesovanje širom Republike Srpske bilo je ogromno i imali smo 1.300 zahtjeva - rekao je Vujičić.

On je dodao da su zajedno sa Vladom Republike Srpske uspjeli izdvojiti dodatna sredstva za sve borce.

- Svaki od njih je prošao, osim 60 boraca koji su prethodnih godina koristili sredstva po istom programu - naveo je Vujičić.

On je najavio da će poslije potpisivanja ugovora bilećkim borcima sredstva biti prebačena na račune, 70 odsto u ovoj godini, a 30 odsto u sljedećoj.

- Planiramo i iduće godine isti program "Zajedno do posla", koji svake godine modifikujemo tako da se povećava iznos sredstava koji svaki borac može da dobije - naglasio je Vujičić.

Vujičić je potpisao i ugovore sa šest poslodavaca iz Bileće prema programu zapošljavanju u privredi i sa četiri poslodavca prema programu kojim je predviđen regresni povrat sredstava za doprinose.

- U Bileći su ukupno u okviru svih tih programa zaposlene 132 osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, za šta je izdvojeno 1.134.000 KM - naveo je Vujičić.

Vujičić je naglasio da je, osim boraca, cilj zapošljavanje i u privredi, kao i zapošljavanje pripravnika u okviru dvije komponente.

- Ove godine imamo i zapošljavanje djece poginulih boraca, a sljedeće godine ćemo to proširiti - najavio je Vujičić.