latinica  ћирилица
18/06/2021 |  15:37 | Autor: SRNA

Kovačević: Sramna crnogorska rezolucija udar na Srbe i slobodu mišljenja

Usvajanje rezolucije o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gori, nije samo udar na srpski narod i Republiku Srpsku već predstavlja udar na slobodu mišljenja i javnog govora, jer se njome kažnjavaju svi oni koji bi govorili suprotno od nametnutih stereotipa o ovom zločinu, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Mislim da nije slučajno što se sada u javnosti pojavila ovakva rezolucija u ovom formatu jer ona korespondira sa vremenom kada se u javnosti pojavio Izvještaj Nezavisne komisije o stradanjima u Srebrenici na čelu koje je bio profesor Gideon Grajf - istakao je Kovačević.

Očigledno je, ocijenio je Kovačević, da je neprijateljima našeg naroda bilo potrebno da vrate unazad odmotavanje klupka istine koje je započelo nakon što je na važne adrese u svijetu upućen Izvještaj komisije koju je predvodio profesor Grajf.

On je naglasio da je u ovom trenutku važno da se svi relevantni politički i društveni faktori iz Republike Srpske okupe oko osude jednog ovakvog čina.

- Žao mi je što ponovo svjedočimo ćutanju opozicije iz Republike Srpske koja ni sada ne reaguje. Ipak, smatram to i očekivanim imajući u vidu uspješnu saradnju sa strankom Demokratska Crna Gora koju njeguje i kojom se hvali PDP. Јavno pitam predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, koji redovno objavljuje fotografije i hvali se prijateljstvom sa Aleksom Bečićem, čija je stranka insistirala i podržala ovu rezoluciju, da li je bio upoznat o činjenici da će njihovi prijatelji usvajanjem ove rezolucije uskratiti pravo našem narodu da govori istinu i da se trudi da cijelom svijetu pokaže da Srbi nisu 'genocidaši' kako nas sve češće nazivaju - istakao je Kovačević.