latinica  ћирилица
18/06/2021 |  16:53 ⇒ 17:05 | Autor: SRNA

Kojić: Crnogorska rezolucija - sramotna

Porodice srpskih žrtava rata u Srebrenici poručuju da je sramotna i tendenciozna rezolucija o Srebrenici donesena u parlamentu Crne Gore, te da je ovakav odnos prema Srbima i srpskim žrtvama postao katastrofalan.
Srebrenica - Foto: RTRS
SrebrenicaFoto: RTRS

Ove porodice, koje su danas osudile donošenje rezolucije o Srebrenici u parlamentu Crne Gore, ocjenjuju da je ovo samo početak onoga što se već odavno priprema, a to je nametanje zakona o negiranju genocida, rekao je Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić.

On je istakao da je sada svima jasno zašto je sud u Hagu požurio da nepravedno osudi generala Ratka Mladića.

Kojić je naglasio da razni bjelosvjetski likovi na lažima o stradanju jednog naroda zarađuju enorman novac.

- Tražimo da Milo Đukanović bude proglašen personom non grata u Republici Srpskoj, jer takav čovjek ne bi smio da dolazi ni blizu, a pogotovo ne u Srebrenicu - poručio je Kojić.

On pita zašto se niko iz međunarodnih organizacija nije oglasio po pitanju sve većeg broja otkrivenih imena osoba koje nemaju veze sa stradanjem u Srebrenici 1995. godine, a imaju nišane u Potočarima, među kojima su i nišani oca direktora memorijalnog centra Emira Suljagića, čiji je otac podlegao ranama u decembru 1992. godine nakon napada na bratunačko srpsko selo Bjelovac.

Kojić je apelovao da se svi srpski političari u BiH, Srbiji i regionu aktivnije pozabave pitanjem marginalizovanja srpskih žrtava.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.