latinica  ћирилица
18/06/2021 |  18:41 ⇒ 18:47 | Autor: B92

Akropolis kup: Srbija savladala Portoriko

Muška košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Portoriko rezultatom 80:68 na startu Akropolis kupa u Grčkoj.
Košarkaška reprezentacija Srbije (Foto: KSS) -
Košarkaška reprezentacija Srbije (Foto: KSS)

Srpski tim je, predvođen selektorom Igorom Kokoškovim, odigrao solidan meč, ali je utisak da je duel morao da završi i sa većom razlikom.

Srbija je sjajno startovala meč, ali je u jednom trenutku prve četvrtine došlo do pada energije što je Portoriko iskoristio i uspio da zaprijeti.

Nešto slično se dogodilo i u posljednjoj dionici, Portoriko je smanjio zaostatak na osam poena i primorao Kokoškova da reaguje izmjenama.

Ipak, srpski košarkaši su podigli tempo, zaigrali organizovanije u odbrani i na kraju upisali sigurnu pobjedu, na turniru koji je uvertira kvalifikacija za Olimpijske igre.

​Kuriozitet je da su realizatori prenosa na grčkoj televiziji ERT 3 „pomiješali“ zastave ekipa, pa je Srbija predstavljena sa obilježjem Portorika.

Srbija je, bez obzira na to, ali i činjenicu da je u Grčku otputovala bez nekoliko igrača, znala ko je i zabilježila je pobjedu, u kojoj su prednjačili Filip Petrušev sa 21 poenom, Ognjen Dobrić sa 15, Danilo Anđušić sa 12 i Boban Marjanović sa 11.

U listu strijelaca su se upisali još Dejan Davidovac (6 poena), Nemanja Bjelica (6 poena, Dragan Milosavljević (5 poena), dok su Vanja Marinković i Aleksa Avramović upisali po jedan koš.

Bez poena su ostali Branko Lazić, Stefan Јović i Dalibor Ilić.