latinica  ћирилица
19/06/2021 |  08:18 ⇒ 15:32 | Autor: RTRS

Djeca sa Kosmeta danas u Srpskoj (FOTO)

U etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine danas će biti dočekana srpska djeca sa Kosova i Metohije koja će, u okviru projekta banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, sedam dana boraviti u Republici Srpskoj.
Djeca sa Kosova u posjeti Srpskoj - Foto: RTRS
Djeca sa Kosova u posjeti SrpskojFoto: RTRS

Više stotina djece krenulo je jutros iz Kosovske Mitrovice za Republiku Srpsku, a u etno-selu "Stanišići" dočekaće ih i poželjeti im dobrodošlicu predsjednik Odbora Milorad Arlov sa delegacijama opština domaćina.

Foto: RTRS

Iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji najavljeno je da se dolazak očekuje između 13.00 i 14.00 časova.

Nakon dočeka i dobrodošlice, djeca i pratioci će krenuti u Prijedor, Prnjavor, Čelinac, Јezero, Brod, Šamac, Pelagićevo, Brčko i Miliće, gdje će kod porodica svojih vršnjaka boraviti sedam dana.

Djeca sa Kosova i Metohije koja su gosti grada Trebinja doputovaće u nedjelju, 20. juna, preko Višegrada.

- Za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja `Podrži me` Kosovska Mitrovica koji su gosti Odbora, a koji putuju u Prijedor, doček i ručak sutra u 12.00 časova u porti Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ `Prosvjeta` Brčko i parohija Brčanska - navodi se u saopštenju.

Goste uz Udruženja roditelja "Podrži me", za koje Odbor uz sponzore priprema poseban program boravka u Republici Srpskoj, osim domaćina u Brčkom, dočekaće i predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Ovo je deveti projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji od 2012. godine organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.