latinica  ћирилица
20/06/2021 |  08:00 ⇒ 09:48 | Autor: RTS

Ugašen požar u fabrici "Sloboda"

Požar u čačanskoj fabrici "Sloboda" je ugašen, nakon sinoćnje snažne eksplozije. Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i od Sektora za vanredne situacije.
Čačak-eksplozija - Foto: Screenshot
Čačak-eksplozijaFoto: Screenshot

Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letjelice nadletale su krug fabrike, javlja RTS.

- Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mjere - rekao je zamjenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković za RTS.

U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povrijeđena tri radnika, uglavnom su to sitne posjekotine najvjerovatnije usljed pucanja stakla.

Evakuisano je ukupno 350 građana koji žive u obližnjim naseljima. U hotele je smješteno 11 porodica, odnosno tridesetak građana, među kojima je i sedmoro djece.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smještaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Neki od građna koji su noć proveli u gradskim hotelima, vratili su se u svoje domove.

Od siline detonacija popucala su stakla na prozorima pojedinih kuća koje su najbliže fabrici. 

Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sata nakon posljednje detonacije.