latinica  ћирилица
20/06/2021 |  12:24 ⇒ 13:43 | Autor: Agencije

Vučić: Rezolucija o Srebrenici protiv vitalnih interesa srpskog naroda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, povodom nedavno usvojene deklaracije o Srebrenici u skupštini Crne Gore, da sve što su uradili, uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.
Aleksandar Vučić (foto:instagram/avbs) -
Aleksandar Vučić (foto:instagram/avbs)

Vučić je, u izjavi medijima nakon proslave Dana MUP-a, kazao da u posljednjih godinu i po dana svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome miješa u unutrašnje odnose.

- Јe li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni miješaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Јermenije, ili Nijemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svjetskom ratu - upitao je predsjednik Vučić.

Vučić je kazao da je skupština Crne Gore sve što je uradila - uradila protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

- Reagovali smo mirno, nijednu uvredljivu riječ nismo uputili. Nikoga od nisam pomenuo niti me zanimaju. Daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće. Mene zanima da našem narodu, a ja sam predsjednik Srbije u kojoj ipak živi najveći broj Srba, posebno onom u regionu, kažem da podigne glavu - istakao je on.

Vučić je rekao da razumije svu nervozu kod bivših i sadašnjih vlastodržaca tamo, jer su, dodaje, rezultati ti koji sve govore.

- Želim im da se što pre vrate na put bolje ekonomije, da se oporave, samo ih molim da ne pričaju priče o prijateljstvu i bratstvu. Ne treba nam ništa od njih, koji su ovo uradili, bez da nekoga obavijeste i da se obrate tim povodom - zaključio je Vučić.