latinica  ћирилица
20/06/2021 |  13:11 ⇒ 13:46 | Autor: Agencije

Bajaga najavljuje slavljenički koncert na Tašu

"Bajaga i instruktori" će ove godine svoj prvi, veliki koncert pred beogradskom publikom, poslije višemjesečne pauze usljed Kovid-19 pandemije, održati 16. jula na stadionu "Tašmajdan", koji će trajati dva i po časa, a biće i gostiju, najavio je Momčilo Bajagić.
Bajaga  (Foto:ATA Images/Antonio Ahel) -
Bajaga (Foto:ATA Images/Antonio Ahel)

- Biće to na neki način slavljenički koncert, jer se muzika vraća na mjesto gdje pripada - pred publiku. Koncert je na Tašu, što mi je mnogo bitno, jer je nekako simbolično. Na Tašu smo počeli i ovo je sad neki novi početak. Daj da opet krene dobro kao što je onda krenulo sa Taša - rekao je Bajagić.

Od početka pandemije Kovid, bend je umjesto uobičajenih nekoliko desetina koncerata godišnje, održao svega tri, ali Bajagić nije bio besposlen, pošto je, između ostalog, uz rad na muzici za predstojeći film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", kao i za dječiju predstavu "Mačor u čizmama", sa klavijaturistom Instruktora Sašom Loknerom, bio objavio i pomenuti album, sa par novih među nekim ponovo snimljenim starim pjesmama.

Kad je bend prošlog ljeta nastupio na stadionu u Skoplju, gjde je zbog zdravstvenih mjera umjesto 12.000 moglo da dođe samo 3.000 posjetilaca, odsvirali su samo za tu priliku svoju staru pjesmu na makedonskom jeziku "Pesna protiv maleri" jer, primjećuje Bajaga, "nije bila loša da se razbiju maleri".

- Sad nam je najveći problem repetoar, gomilu stvari moramo da sviramo. Ali to su slatke muke. Imamo problem kao Rolingstonsi sa pjesmama. Deset moramo da sviramo, ostale stalno mijenjamo i ubacujemo. Nekako ćemo da sabijemo to u dva i po sata. Ideja je da na Tašu bude predgrupa, biće par gostiju, ali neću još da otkrivam ko - rekao je Bajaga.

Bajagu i instruktore ovog ljeta, za sada, očekuju nastupi i 24. juna na Arsenal festu u Kragujevcu, 26. juna na Ljetnoj pozornici na Paliću, 4. jula na "Danima Vajferta" u Pančevu i 14. avgusta na "OK festu" na Tjentištu.