latinica  ћирилица
20/06/2021 |  15:51 ⇒ 15:52 | Autor: SRNA

Helikopterski servis Srpske juče nije imao nijedan let

Helikopterski servis Republike Srpske demantovao je danas "netačnu i malicioznu informaciju koju su objavili pojedini mediji a u kojoj se navodi da je Svetlana Ražnatović iz Beograda za Banjaluku prevezena helikopterom u vlasništvu Helikopterskog servisa Srpske".
Helikopterski servis Republike Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis Republike SrpskeFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da helikopteri iz flote Helikopterskog servisa Srpske juče nisu imali najavljen, niti izvršen nijedan let u bilo koje svrhe a naročito ne za potrebe transporta Svetlane Ražnatović.

- Јedini let izveden juče, bio je let privatnim helikopterom kompanije Balkan Helicopters, koja je registrovana u Republici Srbiji kao Heli taxi - Charter flights kompanija, i Svetlana Ražnatović je prevezena helikopterom navedene kompanije tipa R 66 registarske oznake YU HMS kojim je upravljao pilot Aleksandar Savić - naglašava se u saopštenju.

Iz Helikopterskog servisa ističu da je riječ o privatnom međunarodnom letu koji se može izvršiti samo uz odgovarajuću najavu, tako da je objavljena informacija da je let izvršen helikopterom Helikopterskog servisa Srpske je u potpunosti netačna i maliciozna.

- Ovo je, nažalost, nečastan pokušaj pojedinih medija da bace sjenu na rad Helikopterskog servisa Srpske, čiji su pripadnici 17. i 18. juna, učestvovali u operacijama gašenja požara u Trebinju, izvršavajući zadatke za potrebe građana Republike Srpske, zbog čega Helikopterski servis prvenstveno postoji. Nije jasno, međutim, zbog čega se ovako jednostavno provjerljive informacije plasiraju u javnost bez prethodnog tačnog uvida u stvarne činjenice - navodi se u saopštenju.