latinica  ћирилица
20/06/2021 |  19:54 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Svetlana Bojković predvodi žiri Kestenburga (VIDEO)

Proslavljena glumica Svetlana Bojković prihvatila je poziv da bude predsjednica žirija ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala studentskog pozorišta Kestenburg, koji će krajem novembra biti održan u Banjaluci.
Svetlana Bojković (Foto:Sputnik / Dejan Simić) -
Svetlana Bojković (Foto:Sputnik / Dejan Simić)

Glumica kaže da je tu čast prihvatila s radošću, da iz Banjaluke uvijek nosi najljepše uspomene i da će njen glavni kriterijum biti - kvalitet predstava.

- Mislim da je izuzetno važno da postoje ovakvi festivali na kojima se susreću mladi, što više mladih umetnika iz celoga sveta, jer u stvari to povezivanje umetnika su oni pravi mostovi koji spajaju ljude i koji čine sjajne korake u životu, ako hoćete, čovečanstva, baš tako da se izrazim, tako da pozdravljam pojavu i trajanje ovog festivala - istakla je Svetlana Bojković, predsjednica žirija festivala Kestenburg.

- Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom biće i te kako dragocjena za mlade umjetnike koji tek traže svoje umjetničke staze, a interesantno je i da je Ceca na neki način i naša domaća glumica, budući da je godinama briljantno igrala "Gospođu ministarku" u našem Narodnom pozorištu. Tako su Banjaluka i Svetlana Bojković jedno drugom mnogo dali i  vjerujemo da će se to potvrditi i na ovom festivalu - rekla je Neda Simić Žerajić, urednica festivalskog programa.