latinica  ћирилица
21/06/2021 |  09:41 ⇒ 10:04 | Autor: SRNA

Predstavom "Ostajte ovdje" počelo Ljeto u Mrkonjić Gradu

Pozorišnom predstavom "Ostajte ovdje" mrkonjićkog Gradskog pozorišta počela je Kulturno-sportska manifestacija Ljeto u Mrkonjić Gradu.
Mrkonjić Grad - predstava "Ostajte ovdje" - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - predstava "Ostajte ovdje"Foto: SRNA

Načelnik opštine Dragan Vođević rekao je novinarima da ova manifestacija podrazumijeva niz sportskih i kulturnih aktivnosti, te da se organizuje unazad četiri ili pet godina.

- Potrudili smo se da ovo organizujemo tokom ljeta kako bi mogli učestvovati i ljudi koji ne žive ovdje, ali su tu tokom godišnjih odmora - naveo je Vođević, te pozvao sugrađane da im se pridruže.

On je dodao da je opština generalni sponzor "Ljeta u Mrkonjić Gradu", te zahvalio i drugim sponzorima kojih ima i iz okoline.

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Dubravka Nikolić rekla je da je predstava "Ostajte ovdje", koja je odigrana sinoć na otvorenom, dokumentarna priča i istraživački rad profesora scenske umjetnosti i glumice Ljiljane Čekić.

- Predstava je nastala u oktobru prošle godine, a ovo je treće izvođenje i modifikovali smo je da se može igrati na otvorenom jer pozorište je svugdje i živi na svakom području i u svim uslovima - istakla je Nikolićeva.

Glumac Živodrag Pejić rekao je da se predstava odnosi na mlade ljude koji sve više odlaze iz BiH.

- Tekst pokazuje da život u inostranstvu nije nimalo lak i da se mnogi muče da zarade i prežive - dodao je Pejić.

Manifestacija "Ljeto u Mrkonjić Gradu" će trajati do 20. avgusta u okviru koje će biti organizovane pozorišne predstave za djecu i odrasle, škole sporta, izložbe, tradicionalne manifestacije, te mnogo druženja i korisnih aktivnosti.