latinica  ћирилица
21/06/2021 |  13:47 ⇒ 22:17 | Autor: RTRS

Institucije Srpske nastaviće pomagati Kostajnici (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim stanovnicima Kostajnice krsnu slavu opštine i Hrama Svete Trojice.
Predsjednica Srpske u Kostajnici (Foto:instagram.com) -
Predsjednica Srpske u Kostajnici (Foto:instagram.com)

Cvijanović je na svom Instagram nalogu napisala da je ovom prilikom opštinskom rukovodstvu poručila "da će institucije Srpske nastaviti da pomažu u saniranju materijalne štete uzrokovane zemljotresom, ali i u kreiranju različitih sadržaja i realizaciji projekata važnih za Kostajnicu i njene građane".

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Cvijanović je izjavila da su republičke institucije tu da zajedno sa lokalnim vlastima saniraju materijalnu štetu koju je na ovom području pričinio zemljotres.

- Nakon svih iskušenja koja su se desila u Kostajnici razmišljamo na koji način da gradimo bolju budućnost i koje sadržaje da obezbijedimo za stanovništvo u Kostajnici - rekla je Cvijanović.

Foto: RTRS

Cvijanović je načelniku opštine Nikoli Јanjetoviću zahvalila za plaketu koju joj je uručio povodom proslave krsne slave opštine, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

- Načelniku Јanjetoviću sam rekla, zahvaljujući za ovo priznanje, da moramo razmišljati u okviru institucija Republike Srpske da, bez obzira na to koliko je malobrojna neka naša lokalna zajednica, naši napori moraju biti jednako upereni ka ovoj, kao i prema onim mnogoljudnim zajednicama. To znači obezbijediti sve što je neophodno i u infrastrukturnom smislu, ali i sve druge uslove i pogodnosti koje su važne za život našeg stanovništva - naglasila je Cvijanović.

Kostajnica: Priznanje predsjednici Srpske (foto: RTRS)

Ona je istakla da će republičke vlasti raditi zajedno sa lokalnom zajednicom kako bi pokazali da Kostajnica može da funkcioniše drugačije.

- Јa sam opredijeljena da, zajedno sa Vladom, ali i sa svim našim predstavnicima na nivou BiH, to ostvarimo u svakoj našoj opštini, pa tako i u Kostajnici - poručila je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je prisustvovala liturgiji i položila vijenac na spomenik borcima stradalim u Odbrambeno - otadžbinskom ratu.

Povezane vijesti:

Tegeltija u Kostajnici: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa