latinica  ћирилица
21/06/2021 |  14:04 ⇒ 14:12 | Autor: SRNA

Јanjetović: U toku su procedure u vezi sa izgradnjom objekata nakon zemljotresa

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović izjavio je danas da je pričinjena šteta od zemljotresa u ovoj opštini procijenjena na devet miliona KM, da su završeni kategorizacija i popis štete, a u toku su procedure u vezi sa izgradnjom objekata.
Predsjednica Cvijanović u Kostajnici - Foto: RTRS
Predsjednica Cvijanović u KostajniciFoto: RTRS

Јanjetović je najavio da će u petak, 25. juna, biti održana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti riječi o rebalansu budžeta zbog sredstava donacije iz Srbije, te početi sa sanacijom štete u opštini Kostajnica.

- Taj proces se ne može skratiti niti ubrzati, potres nije samo bio 29. decembra prošle godine nego je trajao naredna dva mjeseca - rekao je Јanjetović u Kostajnici, koju su danas posjetili predsjednica Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija povodom obilježava krsne slave opštine i Hrama Svete Trojice - Duhovi.

Јanjetović je zahvalio svima koji su pomogli opštini Kostajnica jer bez pomoći drugih ova lokalna zajednica ne bi mogla, imajući u vidu ono što je preživjela.

- Nekada je dovoljna i ljudska riječ podrške, kao što je to bilo sat i po vremena nakon zemljotresa kada je predsjednica Srpske Željka Cvijanović došla u Kostajnicu i poručila da građani nisu sami i da će sa institucijama biti prevaziđeni svi problemi - naglasio je Јanjetović.

Tokom posjete opštini Kostajnica Cvijanović i Tegeltija prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice, te položili vijence na spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednici Srpske i predsjedavajućem Savjetu ministara su tokom posjete uručene plakete povodom proslave krsne slave opštine, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Krajem decembra prošle godine razoran zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj nanio je štetu i opštinama u Republici Srpskoj, među kojima najviše opštini Kostajnica.